energielabel bedrijven
EP-U
Energielabel voor bedrijfsgebouwen

Sinds 1 januari 2015 moeten ook nagenoeg alle bedrijfspanden boven de 100m2 voorzien zijn van een energielabel bij verkoop, verhuur en oplevering, enkele uitzonderingen als Rijksmonumenten en kerken daargelaten. Ook hierbij riskeert u een hoge boete als u als verhuurder of verkoper geen label kunt overleggen.

Meer Informatie

Net als bij woningen loopt het energielabel van A t/m G, waarbij A staat voor meest energiezuinig. De hoogte van het label hangt onder andere af van punten als de verlichting, type glas, installaties om te koelen en te verwarmen én isolatie van de gevel, dak en vloer. 

Let op: Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren groter dan 100m2 minimaal energielabel C hebben. Indien u op 01-01-2023 niet aan deze eis voldoet, mag u het pand dus niet meer als kantoor gebruiken. 

Bovendien gaat men met het huidige Klimaatakkoord nog verder door een Energielabel A te eisen per januari 2030 en er is het streven naar een energieneutraal gebouwde omgeving voor het jaar 2050. Check op de website www.ep-online.nl welk energielabel uw kantoorgebouw nu heeft en laat u door een gecertificeerd EP-adviseur namens Teken-Visie adviseren over de door te voeren energiebesparende maatregelen.

Energielabel bedrijven
Energielabel voor bedrijfsgebouwen (EP-U)

Sinds 1 januari 2015 moeten ook nagenoeg alle bedrijfspanden boven de 50m2 voorzien zijn van een energielabel bij verkoop, verhuur en oplevering enkele uitzonderingen als Rijksmonumenten en kerken daargelaten. Ook hierbij riskeert men een hoge boete als u als verhuurder of verkoper geen label kunt overleggen.

Net als bij woningen loopt het energielabel van A t/m G, waarbij A staat voor meest energie-zuinig. De hoogte van het label hangt o.a. af van punten als de verlichting, type glas, installaties om te koelen & verwarmen en isolatie van de gevel, dak en vloer. Let op: Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren groter dan 100m2 minimaal energielabel C hebben. Indien u op 01-01-23 niet aan deze eis voldoet mag u het pand dus niet meer als kantoor gebruiken. Bovendien gaat men met het huidige Klimaatakkoord nog verder door een Energielabel A te eisen voor januari 2030 en is het streven naar een energieneutraal gebouwde omgeving voor het jaar 2050. Check op de website www.ep-online.nl welk energielabel uw kantoorgebouw nu heeft en laat u door een gecertificeerd EP-adviseur namens Teken-Visie adviseren over de door te voeren energiebesparende maatregelen.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in!

Contact

T: 010 - 30 73 153
M: info@teken-visie.nl

3071MA, Rotterdam
W.G Witteveenplein 70  


Algemene voorwaarden