Vind hier uw antwoord!
Veelgestelde vragen

Energielabel

Heb ik al een energielabel?

Of u een energielabel heeft kunt u hier opzoeken.

Bouwkunde

Wat zijn bouwfysische berekeningen?

Bouwfysica is “de fysica van de gebouwde omgeving”. Deze betreft de fysische aspecten van de gebouwde ruimte en van gebouwconstructies en installaties. De fysische aspecten zijn licht, warmte, lucht, vocht en geluid. Via berekeningen kunnen wij meten of de leefomgeving voldoet aan alle normen zodat het goed leefbaar is voor de bewoners van het pand

Hoe lang moet ik wachten om de bouwkundige tekeningen?

Onze levertijden hangen af van het project en de bijbehorende tekeningen. Daarom kunnen wij niet op voorhand een tijd noemen. Wel kunnen wij aan de start van een project een indicatie geven.

Waarom moet de bestaande situatie van mijn huis getekend worden?

In veel gevallen volstaat een tekening van de bestaande situatie van uw woning niet meer. De regelgeving is in de loop der jaren aangepast waardoor de gemeente een foto van een (oude) bouwtekening niet accepteerd. Hierdoor is het nodig om de bestaande situatie opnieuw te laten tekenen. Wij kunnen uw huis opnieuw inmeten maar ook werken vanaf een bestaande bouwtekening. Deze bouwtekeningen kunt u zelf opvragen bij uw gemeente of wij kunnen dit voor u doen, in beide gevallen zitten hier kosten aan verbonden.

Vergunningen

Wat is een omgevingsvergunning?

Een omgevingsvergunning is een vergunning voor een bouwwerk dat gebouwd wordt wat mogelijk voor hinder kan zorgen voor mens en omgeving. Aan de ambtenaren uit jouw gemeente is het dan zaak om dit in te schatten en op basis hiervan wel of geen vergunning te verstrekken.

Heb je een vergunningnodig voor een nokverhoging

Voor een nokverhoging is er altijd een vergunning nodig. Dit omdat het in strijd is met het bestemmingsplan

Hoe lang mag een procedure voor een omgevingsvergunning duren?

Wettelijk gezien heeft de gemeente waar de vergunning is ingediend acht weken de tijd om op uw aanvraag te reageren. De gemeente mag deze procedure eenmalig verlengen met zes weken. Wilt u zelf de procedure verlengen? Dit mag onbeperkt mits u een goede reden opgeeft voor de verlenging.

Woning fotografie & inmeten

Hoelang duurt het inmeten & fotograferen van een woning?

Dit is lastig te zeggen. Het hangt af van verschillende factoren maar over het algemeen, wanneer het gaat om een standaard ééngezinswoning, zijn wij hier ongeveer anderhalf uur meer bezig.

Moet het per se een zonnige dag zijn voor mooie foto’s?

Het antwoord zou u misschien verbazen: Nee! Dit heeft totaal geen invloed. Vaak is het zelf beter voor de interieur foto’s wanneer het een bewolkte dag is. “Wat gek?!” denk u misschien? Maar dit komt vanwege het feit dat er grote overbelichte vlakken ontstaan in de foto’s wanneer er veel zonlicht een woning binnenkomt.

Wat is de reden dat er een professionele fotograaf ingehuurd moet worden?

De voornaamste reden waarom een professioneel fotograaf zo belangrijk is voor de verkoop is de appratuur en kennis die onze fotograaf heeft. Niet alleen gebruiken wij een speciale camera met een speciale lens ook wordt er gebruik gemaakt van een reportage flitser.  Met deze tools; de appratuur, het fotografische oog van de fotograaf en de nabewerking van de foto’s, zorgen wij voor het optimale resultaat. Zonder deze tools is het resultaat bijna niet te evenaren.

Kunnen mijn eigen foto’s gebruikt worden voor de presentatie?

Dit ligt aan de kwaliteit van de foto’s. Als alle foto’s van uw woning bijvoorbeeld zijn gemaakt met een telefoon is deze kans klein. Maar heeft u bijvoorbeeld mooie plaatjes van uw tuin die in bloem staat kunnen wij hiervan altijd een leuke collage maken die wel gebruikt kan worden voor de presentatie!

Worden de foto’s ook naar ons toegestuurd?

Deze vraag mag u bij uw makelaar neerleggen.

Hoe indeling huis bepalen?

Een indeling maken is niet zomaar gedaan, er komen veel factoren bij kijken waar u niet eens aan denkt maar wel veel voordeel opleveren voor het wooncomfort. In een notendop: we beginnen met een plattegrond. Vaak maken we meerdere opties en deze overleggen met u. Hierin houden we rekening met uw leefbehoeftes. Wilt u licht in de keuken of juist in de woonkamer. Wat zijn de algemene looppaden in het huis en hoe lopen de zichtlijnen in het huis? Wij helpen u graag bij dit proces zodat het helemaal uw thuis wordt.

Verduurzaming

Is BENG verplicht?

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). 

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in!

Contact

T: 010 - 30 73 153
M: info@teken-visie.nl

3071MA, Rotterdam
W.G Witteveenplein 70  


Algemene voorwaarden