Zit uw kantoor al op een energielabel C?

Per 1 januari 2023 dient ieder kantoorgebouw (een paar uitzonderingen als bijvoorbeeld rijksmonumenten en panden die op de nominatie staan om gesloopt of getransformeerd te worden daargelaten) minimaal een energielabel C te bezitten. Voldoet men hier niet aan mag een gebouw niet meer als kantoor gebruikt worden en kunt u op zoek naar een nieuwe werkplek.

Nu lijkt 2023 nog ver weg, maar feitelijk moet e.e.a. natuurlijk al ingeregeld zijn op 31 december 2022, zitten we nu bijna al in 2021 en klinkt het toch ineens een stuk dichterbij. Tel hier bij op dat er best nog wel wat tijd overheen gaat eerdat bepaalde maatregelen zijn uitgevoerd, denk hierbij bijvoorbeeld aan het gehele offertetraject om een uitvoerende partij te kiezen. Kortom; geen tijd te verliezen!

Teken-Visie helpt u graag verder met het (op tijd) verduurzamen van uw bedrijfsvastgoed en dit doen wij in 4 eenvoudige stappen:

  1. Onze EPA-adviseur voert een zogeheten Energiescan of 0-meting uit van het object. Het huidige label wordt bepaalt en de verbetermogelijkheden in kaart gebracht.
  2. Vervolgens wordt er gekeken naar wat de financiële mogelijkheden zijn en voor welke subsidies men in aanmerking komt.
  3. De voorgestelde maatregelen worden uitgevoerd, waarbij ook het benaderen van de juiste partijen (offertetraject) kan worden verzorgd.
  4. Na het uitvoeren van bovenstaande stappen wordt nu het nieuwe energielabel opgesteld en afgemeld.

Ga gelijk voor energielabel A!

Regeren is vooruitzien en de verwachting is dan ook dat men in 2030 de verplichting krijgt tot het hebben van een energielabel A voor uw kantoorgebouw. Dus als u nu toch bezig bent met verduurzamen, waarom niet meteen doorpakken naar energielabel A?

Door nu al te gaan voor het hoogst haalbare bespaart u op de lange termijn niet alleen aanzienlijk in de kosten, maar het maakt uw bedrijfspand ook nog eens een stuk aantrekkelijker voor eventuele toekomstige huurders of kopers. Maar het belangrijkste argument is natuurlijk hoe eerder uw gebouw minder energie verbruikt hoe beter dit is voor het milieu.

Neem vandaag nog contact op voor een afspraak met een adviseur van Teken-Visie, want voor u het weet is het 1 januari 2023!

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in!

Contact

T: 010 - 30 73 153
M: info@teken-visie.nl

3071MA, Rotterdam
W.G Witteveenplein 70  


Algemene voorwaarden