Meetrapport
Uw bouwtekening up-to-date
Meetrapport NEN2580
Meetrapport NEN 2580

Vaak zijn bouwtekeningen niet volledig up-to-date en wijkt een object af van de oorspronkelijke tekeningen dan van de meetrapport NEN 2580. Daarnaast zijn kleine en/of grote verbouwingen niet in deze tekeningen opgenomen. Teken-Visie adviseert daarom altijd een woning of bedrijfspand in te laten meten. Voor een optimaal resultaat en een kloppend meetrapport NEN 2580. Hierdoor komen u en de koper niet voor onaangename verrassingen te staan.

Exact inzicht in de oppervlakte van een (toekomstige) woning of kantoorpand is onmisbaar. Het is voor de makelaar verplicht om alle woon/gebruik-oppervlaktes volgens de NEN 2580 meetinstructie te publiceren. De NEN 2580 is opgesteld om op een eenduidige wijze de oppervlakte en de inhoud van een vastgoedobject te meten. De norm schrijft voor hoe de gebruiksoppervlakte bepaald moet worden. Zo zijn de woningen of kantoorpanden met elkaar te vergelijken. Ook wordt in het meetrapport NEN 2580 bepaald welke ruimten of gebouwdelen wel en niet tot de totale oppervlakte gerekend mogen worden.

Wat houd een meetrapport NEN 2580 in?
Teken-Visie werkt volgens de NEN 2580 norm en kan een nauwkeurig meetrapport en meetcertificaat leveren. Een meetrapport NEN 2580 omvat:
- Een plattegrond per verdieping met daarop op aanvraag aangegeven:
• BVO (bruto vloeroppervlakte)
• GO (gebruiksoppervlakte)
• NVO (netto vloeroppervlakte)
• VVO (verhuurbaar vloeroppervlakte)
- Overzicht van alle oppervlaktes per verdieping en per ruimte (in tabel)
- Kadastrale kaart van het bouwwerk en gebied

huis-meetrapport

Meetrapport NEN2580
Woningen

Teken-Visie meet woningen in op basis van de branche brede meetinstructies voor de makelaardij bestaande bouw (meetrapport NEN 2580). Nog steeds de ‘NEN 2580’ genoemd. Echter de ‘BBMI’ is een afgeleide van de NEN 2580. De motivatie van de BBMI is helder; Iedereen dient op dezelfde manier de oppervlaktes van objecten te berekenen. Op 1 september 2010 is de BBMI door NVM, Vastgoed- PRO en VBO verplicht gesteld. Alle woningen dienen verzorgd te zijn met oppervlaktematen, berekend volgens de richtlijnen van de BBMI. Dit betreft de gebruiksoppervlakte wonen, overige inpandige ruimte, gebouw gebonden buitenruimte en externe bergruimte.
Teken-Visie meet alle woningen in volgens de BBMI en stelt, wanneer gewenst, een meetrapport op. Dit kan zowel voor de vierkante- als de kubieke meters. Interesse in een meetrapport NEN 2580? Neem contact met ons op.

Meetrapport NEN2580 – BOG

Teken-Visie meet bedrijfspanden in op basis van de branche brede meetinstructies voor de makelaardij bestaande bouw. Nog steeds de ‘NEN 2580’ genoemd. Echter de ‘BBMI’ is een afgeleide van de NEN 2580. De motivatie van de BBMI is helder; Iedereen dient op dezelfde manier de oppervlaktes van de objecten te berekenen. Op 1 september 2010 is de BBMI door NVM, Vastgoed- PRO en VBO verplicht gesteld. Alle bedrijfspanden dienen voorzien te zijn van oppervlaktematen, berekend volgens de richtlijnen van de BBMI. Dit betreft: BVO (Bruto vloeroppervlakte), VVO (Verhuurbare vloeroppervlakte), Tarra oppervlakte & Bruto inhoud. 

Teken-Visie meet alle bedrijfspanden in volgens de BBMI en stelt, wanneer gewenst, een meetrapport op. Dit kan zowel voor de vierkante- als de kubieke meters.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in!

Contact

T: 010 - 30 73 153
M: info@teken-visie.nl

3071MA, Rotterdam
W.G Witteveenplein 70  


Algemene voorwaarden