Meetrapport
Uw bouwtekening up-to-date
Meetrapport NEN2580

Vaak zijn bouwtekeningen niet volledig up-to-date en wijkt een object af van de oorspronkelijke tekeningen. Daarnaast zijn kleine en/of grote verbouwing niet in deze tekeningen opgenomen. Teken-Visie adviseert daarom altijd een woning of bedrijfspand in te laten meten voor een optimaal resultaat. Hierdoor komt u en de koper niet voor onaangename verrassingen te staan.

Exact inzicht in de oppervlakte van een (toekomstige) woning of kantoorpand is onmisbaar. Vanaf 1 september 2010 is het voor de makelaar verplicht om alle woon/gebruik oppervlaktes volgens de NEN 2580 meetinstructie te publiceren. De NEN 2580 is opgesteld om op een eenduidige wijze de oppervlakte en de inhoud van een vastgoedobject te meten. De norm schrijft voor hoe de gebruiksoppervlakte bepaald moet worden. Zo zijn de woningen of kantoorpanden goed met elkaar te vergelijken. Tevens wordt er in de NEN 2580 bepaald welke ruimten of gebouwdelen wel of niet tot het totale oppervlakte gerekend mogen worden.

Teken Visie werkt volgens de NEN 2580 norm en kan u een nauwkeurig meetrapport en meetcertificaat leveren. Een meetrapport omvat:
- Een plattegrond per verdieping met daarop op aanvraag aangegeven:
• BVO (bruto vloeroppervlakte)
• GO (gebruiksoppervlakte)
• NVO (Netto vloeroppervlakte)
• VVO (Verhuurbaar vloeroppervlakte)
- Overzicht van alle oppervlaktes per verdieping en per ruimte (in tabel)
- Kadastrale kaart van het bouwwerk en gebied

huis-meetrapport

Meetrapport NEN2580
Woningen

Teken-Visie meet woningen in op basis van de branche brede meetinstructies voor de makelaardij bestaande bouw. Nog steeds wel de NEN 2580 genoemd. Echter de BBMI is een afgeleide van de NEN 2580. De motivatie van de BBMI is helder; Iedereen dient op dezelfde manier de oppervlaktes van de objecten te berekenen. 1 September 2010 is de BBMI door NVM, Vastgoed- PRO en VBO verplicht gesteld. Dan dienen alle woningen verzorgd te zijn met oppervlakte maten, berekend volgens de richtlijnen van de BBMI. Dit betreft de gebruiksoppervlakte wonen, overige inpandige ruimte, gebouw gebonden buitenruimte en externe bergruimte.
Teken-Visie meet alle woningen in volgens de BBMI en stelt wanneer gewenst een meetrapport op. Dit kan zowel voor de vierkante meters als de kubieke meters.

Meetrapport NEN2580 – BOG

Teken-Visie meet bedrijfspanden in op basis van de branche brede meetinstructies de NEN 2580 genoemd. Iedereen dient op dezelfde manier de oppervlaktes van de objecten te berekenen. 1 September 2010 is de BBMI door NVM, Vastgoed- PRO en VBO verplicht gesteld. Dan dienen alle bedrijfspanden verzorgd te zijn met oppervlakte maten, berekend volgens de richtlijnen van de BBMI. Dit betreft de gebruiksoppervlakte wonen, overige inpandige ruimte, gebouw gebonden buitenruimte en externe bergruimte.

Teken-Visie meet alle bedrijfspanden in volgens de BBMI en stelt wanneer gewenst een meetrapport op. Dit kan zowel voor de vierkante meters als de kubieke meters.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in!

Contact

Van Nesstraat 25a
2404 AV Alphen a/d Rijn

+31 (0)172 700 569
info@teken-visie.nl

Algemene voorwaarden