ENERGIELABEL

Energielabel woningen

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Er staat bijvoorbeeld informatie op over uw vloerisolatie, ramen en verwarming. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. Woningen die het minst zuinig zijn, krijgen een G-label. Verder leest u op het energielabel hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken. U krijgt het energielabel van een deskundige die u zelf kiest. Het energielabel is verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren en is maximaal 10 jaar geldig.

Voordelen van een energielabel
Het energielabel kan gunstig zijn voor uw uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs. Een groen energielabel (A, B of C) kan de verkoop of verhuur van uw huis versnellen. U leest in het energielabel hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken.

Wat is maatwerkadvies?
Lees hier meer over maatwerkadvies.

Voordelen van een maatwerkadvies
De kosten en opbrengsten van uw energiebesparingsmaatregelen worden voor u of een eventuele koper inzichtelijk gemaakt. De adviseur bezoekt uw woning en voorziet u van een deskundig en duurzaam advies.
Het maatwerkadvies laat u of de potentiële koper zien met hoe weinig energie uw woning op de lange termijn toe kan.

Heeft u al een energielabel?

Is uw energielabel nog steeds geldig (10 jaar na de datum van afgifte)? Dan hoeft u niets te doen. Heeft u uw huis in de tussentijd energiezuiniger gemaakt? Dan kunt u met een nieuw energielabel de verbetering inzichtelijk maken.Wat is een voorlopig energielabel?

Elk huis dat nog geen energielabel heeft, krijgt in januari en februari 2015 een voorlopig energielabel toegestuurd. Het voorlopig energielabel is een inschatting op basis van de gegevens in het kadaster. Zodra u uw huis gaat verkopen of verhuren, moet u via deze website uw definitieve energielabel aanvragen.

Energielabel zakelijk (EPA-U)

Het rendement en de kwaliteit van uw vastgoedportefeuille heeft voor u, als eigenaar en/of beheerder, de hoogste prioriteit. Met een gecertificeerd energieadvies, wat zich specifiek richt op zakelijke objecten, voorzien onze specialisten u snel en doordacht van een zeer renderend energiebesparingplan. Volgens onderzoek van AgentschapNL (Bron: AgentschapNL) liggen de besparingsmogelijkheden bij het uitvoeren van een EPA-U maatwerkadvies in de orde grootte van circa € 2,- tot € 3,- per m2 netto per jaar. Hiermee worden advieskosten snel terugverdiend.

Het energieadvies

Het energieadvies bestaat uit een verkenning van de mogelijkheden om de energie-efficiency van uw bestaande bedrijfsgebouw te verbeteren. Het gaat hier dus uitdrukkelijk niet om nieuwe bedrijfsgebouwen of -processen. De kosten voor het laten opstellen van een energielabel of maatwerkadvies kunnen bij uw EIA-aanvraag worden meegenomen als aftrekpost.

Inhoud van het adviesrapport
Een beschrijving van het object;
Een overzicht van de totale energiehuishouding van het object;
Een energiebalans van de relevante onderdelen van het object;
Een overzicht van de mogelijkheden tot energiebesparing;
Een overzicht van de noodzakelijke aanpassingen;
Een raming van de te verwachten investeringskosten en het te verwachten rendement.

De voordelen van een zakelijk energieadvies met energielabel
Kwaliteitsindicator voor uw gebouw of vastgoedportefeuille;
Onderhandelingsinstrument, inzicht in de energieprestatie;
Gebruik het label als uitgangspunt voor wensen van potentiële kopers of huurders;
Aanzet voor of onderdeel van een energiebesparingplan;
Een prettigere werkomgeving door verbetering van het binnenklimaat;
Mogelijk waardevermeerdering van het gebouw;
Draagt bij aan uw duurzaamheidplannen en MVO-beleid;
Investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.