uitbouw
Meer leefruimte of een kantoor aan huis?
Aanbouw
GRATIS VERGUNNINGCHECK
VERGUNNING AANVRAGEN

Het kan belangrijk zijn om bouwkundige tekeningen te laten maken en indien nodig, een bouwvergunning aan te vragen.

Meer ruimte met een aanbouw

U overweegt een aanbouw aan uw woning. Hierbij komen bouwkundig belangrijke aspecten kijken: hoe zorgt u constructief voor een sterke muurdoorbraak, welke wandopbouw zorgt voor het gewenste comfort en welke mogelijkheden van verwarmen kunnen er worden toegepast in deze nieuwe ruimte. 

Voor het realiseren van een aanbouw is niet altijd een vergunning nodig, toch kan het belangrijk zijn om bouwkundige tekeningen te laten maken en indien nodig, een bouwvergunning aan te vragen.

Dit zijn een aantal aspecten waar u rekening mee moet houden tijdens het realiseren van een aanbouw. Teken-Visie zal u hierin adviseren en de eventuele vergunning voor u regelen, dit scheelt u veel zorgen en tijd.

Vergunningvrij bouwen

Om de aanbouw zonder vergunning te bouwen moet je voldoen aan eisen, Teken-Visie kan u hierin adviseren en helpen de beste keuzes te maken. Voordeel van vergunningsvrij bouwen: u maakt geen extra kosten voor het aanvragen en u hoeft niet te wachten op de vergunning.

Vergunningaanvraag

Omgevingsvergunning aanvragen

Mocht er een vergunning nodig zijn dan moet deze aangevraagd worden bij de gemeente. Teken-Visie helpt u hier graag bij. Wij maken de bouwtekeningen, constructieberekeningen en leveren de nodige documenten aan bij de gemeente waardoor een vergunning correct wordt aangevraagd. 

Bezwaar tegen uw plannen

Let wel: Uw buren kunnen bezwaar maken op het bouwen van een aanbouw, dit kan binnen 6 weken nadat de gemeente de vergunning heeft toegewezen.

Uw vergunningaanvraag zal bij de gemeente (verschilt per gemeente) op diverse media genoemd worden. Denk hierbij aan: de gemeentepagina in de krant, op de gemeentelijke website en overheid.nl

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in!

Contact

Van Nesstraat 25a
2404 AV Alphen a/d Rijn

+31 (0)172 700 569
info@teken-visie.nl

Algemene voorwaarden