Pand opdelen in appartementen?
Splitsingtekening

Bij een splitsing wordt een gebouw opgedeeld in verschillende juridische eenheden. Hierdoor ontstaat er een appartementsrecht. Door een notaris wordt deze splitsing vastgelegd, een splitsingsakte. Deze akte wordt vervolgens in het kadaster ingeschreven en is daarmee algemeen toegankelijk. 

Een splitsingstekening is een belangrijk onderdeel van de splitsingsakte. Voor een appartementseigenaar is dit een zeer waardevol document. In dit document staat namelijk vastgelegd wat algemene ruimte is, bijvoorbeeld een trappenhuis. Een splitsingstekening vormt de basis voor een splitsingsakte, die een hoop conflicten over rechten, plichten en verantwoordelijkheden kan voorkomen.

Wanneer heeft u een splitsingstekening nodig?
De splitsingstekening hoort bij de splitsingsakte, welke uiteindelijk wordt opgemaakt door de notaris. De splitsingstekening is een verplicht onderdeel van de akte van splitsing als deze wordt ingeschreven bij het kadaster.

Er moet dus altijd een tekening worden gemaakt, of het nu een groot appartementencomplex beslaat, of dat er een woning wordt gesplitst in twee appartementen. De splitsingstekening moet ook aan bepaalde, door de wet gestelde, eisen voldoen en volgens de richtlijnen van het kadaster.

Eisen voor een splitstekening

Er zijn verschillende richtlijnen waaraan een splitsingstekening dient te voldoen. Denk hierbij aan de juiste indeling van ruimtes, huisnummers, lijndikten, noordpijl en een situatietekening.

In tegenstelling tot een bouwkundige tekening wordt de gehele constructie niet getekend, enkel een lijn.

Teken-Visie weet als geen ander waar een goede splitsingstekening aan moet voldoen en helpt u graag met het opzetten.

VOORBEELD

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in!

Contact

Van Nesstraat 25a
2404 AV Alphen a/d Rijn

+31 (0)172 700 569
info@teken-visie.nl

Algemene voorwaarden