U heeft een groter bouwplan, denk hierbij aan een nieuwbouw project of een bouwkundige splisting, waarvoor u bouwtekeningen nodig heeft. Teken-Visie is een bouwkundig tekenburo en helpt u ook met de verdere begeleiding tot aan de bouw van uw project. Denk hierbij aan vergunningaanvragen en contact met de betreffende partijen.

Kennismaken

Een goed project start natuurlijk met een kennismaking waar wij uw wensen bespreken waarna wij u een vrijblijvende offerte kunnen sturen. Wilt u een gesprek aanvragen of een offerteaanvraag doen? Dan kunt u dit formulier invullen waarna wij contact met u opnemen.

Vergunning

In principe is de procedure van de vergunning hetzelfde. Er zijn natuurlijk wel extra gegevens nodig denk hierbij aan een ruimtelijke onderbouwing en/of onderbouwen van de benodigde parkeerplekken. Onze levertijd voor dit soort projecten is dan ook langer (en op aanvraag). Wij kunnen al het materiaal verzorgen wat nodig is voor een correcte aanvraag bij uw gemeente.

Soms is het nodig om een object of stuk grond even te bezichtigen, dit doen wij in overleg en tegen een meerpijs die wij ook in overleg bespreken.

Starten met bouwtekeningen

Om een omgevingsvergunning aan te vragen bij uw gemeente dienen er bouwtechnische tekeningen te worden gemaakt. Wij maken gebruik van de programma's SketchUp, AutoCAD, Revit. Doorgaangs worden ze hiervoor gebruikt:

Sketchup: Vooroverleg of belangrijke beeldmateriaal (3D)
AutoCAD: Simpelere tekeningen, snelst klaar voor kleinere projecten (2D)
Revit: Mooie in detail tekeningen (2D &3D) vooral gebruikt voor grotere projecten

De afgeronde tekeningen dienen allereerst door u goedgekeurd te worden. Heeft u wijzigingen? Dan voeren wij deze uiteraard door. Bij een goedkeuring beginnen wij aan de bouwfysische berekeningen

Omgevingsvergunning indienen

Als de tekeningen uiteindelijk zijn goedgekeurd dan versturen wij alles naar uw gemeente ter goedkeuring. Wij houden u goed op de hoogte van het verloop van dit proces. De gemeente heeft 8 weken de tijd om te reageren op dit voorstel en mag het eenmalig, zonder toestemming, de procedure met 6 weken verlengen. U als opdrachtgever mag oneindig uitstel aanvragen voor uw vergunning mits u gegronde redenen heeft. Mocht de gemeente bezwaar hebben tegen uw bouw aanvraag dan zullen wij in overleg met u de bouwtekeningen aanpassen zodat de gemeente wel akkoord kan gaan.

Na goedkeuring van vergunning

Als de vergunning is verleend door uw gemeente dan kan uw project gerealiseerd worden. Het is mogelijk dat wij locatiebezoeken houden in de regio (Alphen aan den Rijn). Dit uiteraard in overleg met u als opdrachtgever. Voor de verbouwing kunnen wij ook andere partijen aanraden of u gaat zelf opzoek naar een passende partij, wij denken in ieder geval graag met u mee.

Het gehele proces in een notendop

 • Stap 1: Telefonisch contact, per mail, op kantoor, teams, voor een eerste afspraak
 • Stap 2: Offerte maken en versturen
 • Stap 3: Bij akkoord met elkaar in overleg zodat de opdracht duidelijk is
 • Stap 4: Beginnen met de tekeningen
 • Stap 5: Opleveren van de tekeningen klant
 • Stap 6: Akkoord van klant op tekeningen of wijzigingen nodig etc.
 • Stap 7: Wijzigingen doorvoeren indien nodig
 • Stap 8: Terug naar klant
 • Stap 9: Akkoord? Start met de berekeningen
 • Stap 10: Indien alles klaar, laten weten aan klant en machtigingsformulier toezenden
 • Stap 11: Na invulling, kan de Omgevingsvergunning worden aangevraagd
 • Stap 12: Klant op de hoogte houden van proces tot de vergunning rond is
 • Stap 13: Vergunning bouwen: u kunt beginnen met verbouwen!
Onze projecten

Wij hebben vele grote projecten mogen begeleiden, bekijk hier onze mooiste projecten!

WERKGEBIED

Wij maken vastgoed bouwtekeningen voor iedereen in de Randstad en tot ver daar buiten.

Ons werkgebied is zeer uitgebreid, wij hebben Friesland, Lansingerland, Nieuwkoop, Schiedam, Utrecht, Zeeland, Berkel en Rodenrijs, Capelle aan den IJssel, IJmuiden, Katwijk, Montfoort, Naaldwijk, Pijnacker, Rijswijk, Rotterdam, Spijkenisse, Ypenburg, Zoetermeer, Amsterdam, Bergschenhoek, Delft, IJsselmonde, IJsselmuiden, IJsselstein, Leiden, Moerkapelle, Overschie,  Rhoon, Rijnmond, Tilburg, Utrechtse Heuvelrug.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in!

Contact

T: 010 - 30 73 153
M: info@teken-visie.nl

3071MA, Rotterdam
W.G Witteveenplein 70  


Algemene voorwaarden