Bij een splitsing wordt een gebouw opgedeeld in verschillende (juridisch kloppende) eenheden. Hierdoor ontstaat een appartementsrecht. Een notaris legt deze splitsing vast in een splitsingsakte. Deze akte wordt vervolgens in het kadaster ingeschreven en is daarmee algemeen toegankelijk.
Wanneer heeft u een splitsingstekening nodig?
De splitsingstekening is een belangrijk onderdeel van de splitsingsakte die wordt opgemaakt door de notaris. De splitsingstekening is een verplicht onderdeel van de akte van splitsing als deze wordt ingeschreven bij het kadaster.
Er moet dus altijd een tekening worden gemaakt, of het nu een groot appartementencomplex betreft of een woning die in twee appartementen wordt gesplitst. De splitsingstekening moet ook aan bepaalde, door de wet gestelde, eisen voldoen en worden opgemaakt volgens de richtlijnen van het kadaster.
Voor een appartementseigenaar is deze akte een zeer waardevol document. In dit document staat namelijk vastgelegd wat algemene ruimte is, bijvoorbeeld een trappenhuis. Een splitsingstekening vormt de basis voor een splitsingsakte, die conflicten over rechten, plichten en verantwoordelijkheden kan voorkomen.
Er zijn verschillende richtlijnen waaraan een splitsingstekening moet voldoen. Denk aan de juiste indeling van ruimtes, huisnummers, lijndikten, noordpijl en een situatietekening.
In tegenstelling tot een bouwkundige tekening wordt niet de gehele constructie getekend, maar alleen een lijn.
Teken-Visie weet als geen ander waar een goede splitsingstekening aan moet voldoen en helpt u graag met het opzetten.
Schrijf u nu in!
010 - 30 73 153
info@teken-visie.nl
W.G Witteveenplein 70, Rotterdam