Dakkapel
Maak een volwaardige slaapkamer van uw zolder
Dakkapel plaatsen? Binnen 24 uur offerte.

Het plaatsen van een dakkapel mag niet zomaar

Meer ruimte op zolder?

Voor het realiseren van een dakkapel is niet altijd een vergunning nodig. Toch raden wij aan om bouwkundige tekeningen te laten maken. Wij zoeken dan ook direct voor u uit of een bouwvergunning nodig is. Dit scheelt u veel zorgen en tijd.

Het plaatsen van een dakkapel kan niet zomaar. Om de veiligheid van uzelf en omwonenden te waarborgen en omdat rekening gehouden moet worden met inpassing in de omgeving, zijn hieraan voorwaarden gesteld.
Teken-Visie kan uitzoeken of een omgevingsvergunning nodig is of dat u vergunningsvrij mag bouwen.

Aangezien voor dit soort ruimtes enige vorm van comfort wenselijk is, is het aan te bevelen bouwkundige tekeningen te laten maken. Op deze tekeningen komen de exacte afmetingen, dikte van de isolatie en het type kozijn te staan.

Vergunningvrij bouwen

Om de dakkapel zonder vergunning te bouwen, moet je voldoen aan eisen. Teken-Visie kan u hierin adviseren en helpen de beste keuzes te maken. Voordeel van vergunningsvrij bouwen, u maakt geen extra kosten voor het aanvragen en u hoeft niet te wachten op de vergunning.

 

Vergunningaanvraag

Omgevingsvergunning aanvragen

Mocht er een vergunning nodig zijn, dan moet deze aangevraagd worden bij de gemeente. Teken-Visie helpt hierbij. Wij maken de bouwtekeningen, constructieberekeningen en leveren de benodigde documenten aan bij de gemeente waardoor een vergunning correct wordt aangevraagd. 

Bezwaar tegen uw plannen

Let wel: Uw buren kunnen bezwaar maken tegen de bouw van een dakkapel. Bezwaar maken kunnen zij tot 6 weken nadat de gemeente de vergunning heeft toegewezen.

Uw vergunningaanvraag zal bij de gemeente (dit verschilt per gemeente) in en op diverse media genoemd worden. Zoals de gemeentepagina in de krant, op de gemeentelijke website en op overheid.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in!

Contact

T: 010 - 30 73 153
M: info@teken-visie.nl

3071MA, Rotterdam
W.G Witteveenplein 70  


Algemene voorwaarden